top of page

ENKELE SIMPELE TIPS OM JOUW LICHAAM DEZE WINTER WARM & FIT TE HOUDEN


Eerlijk gezegd, als het zo koud is buiten, dan wil je alleen maar binnen blijven. Hoe kouder en donkerder de dagen worden, hoe minder we zin krijgen in lichaamsbeweging. En dit is trouwens volledig normaal. De winter zorgt voor een daling in vitamine D opname, maar ook voor een verminderde aanmaak van Serotonine (is een neurotransmitter met belangrijke functie bij de bestrijding van futloosheid) - en daarbij komt nog de stijging van Melatonine (is een hormoon die ons slapering maakt).

Terwijl iedereen keihard z'n best doet om vol te houden aan de goede nieuwjaars voornemens, geven we je graag enkele praktische tips om dat lichaam deze winter toch warm en fit te houden.

1. Koude en stijve spieren zijn gevoelig voor kwetsuren wanneer je een buitensport activiteit doet. Warm jou dus eerst op in jouw Health Mate infraroodsauna. Enkel Health Mate kan jouw lichaam tot in de kern opwarmen op lage temperatuur. Daarmee doorbloedt je reeds jouw spieren vanuit rust. De beste opwarming dus: Stel 35°C in, draag een T-shirt met short en laat de deur van jouw infraroodsauna openstaan. Laat de langegolf infraroodenergie gedurende ±20min jouw lichaam geleidelijk aan opwarmen, terwijl je niet zal zweten. Je zal ook merken dat jouw spieren tijdens het buiten sporten niet gauw gaan verzuren.

2. Probeer eens een nieuwe workout of schrijf je in voor groepslessen. Eens iets anders creëert altijd enthousiasme en zal jou ook langer interesseren dan die zelfde oude lichaamsbeweging die je al maanden doet. Deel die activiteit ook op social media. Wie weet volgen een aantal gelijkgezinden jouw idee op en zo kan je elkaar motiveren.

3. Maak er een punt van om bij een zonnige koude winterdag wat zon te halen. Het daglicht en de zonneschijn geven je een energieboost, en de Vitamine D van de zon zal jouw immuunsysteem opnieuw regelen. Vergeet zeker geen zonnecrème te gebruiken, want ook in de winter zijn zonnestralen schadelijk voor de huid. En na zo'n flinke wandeling is er niets beter dan een saunasessie in jouw Health Mate. Wist je trouwens dat je een Health Mate infraroodsauna kunt programmeren. Zo staat de sauna perfect op temperatuur wanneer je thuis komt.

4. Uit winteractiviteiten haal je altijd voordeel. Je kan skiën of snowboarden. Zelfs een sneeuwbal gevecht met de kinderen is een geweldige oefening en een goede manier om echt van de winter te genieten. En na elke winteractiviteit sluit je de dag af met een IR-sessie. Wees maar zeker, er staat jou een kwalitatieve nachtrust te wachten.

Door inspanning houden we ons lichaam fit en gezond. En Health Mate helpt je bij de perfecte warming up workout, zowel voor jong als oud. Bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van pure onzichtbare infraroodstraling.

Comments


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page