top of page

EEN PERFECTE WORKOUT TIJDENS JOUW INFRAROODSAUNA SESSIE


Lichaamsoefening speelt een essentiële rol in het behoud van gezond spierweefsel, maar zorgt ook voor een vitaal lichaam, vrij van ziektes. Helaas zijn staande lichaamsoefeningen niet altijd een goede optie wanneer je door je conditie beperkt bent tot liggen of zitten. Gelukkig is er Health Mate die door middel van een zachte opwarming van jouw lichaam -op basis van langegolf infraroodstraling- voor een cardiovasculaire stimulans zorgt. Dit betekent dat door het warmte effect in jouw lichaam de bloedvaten verwijd zijn en jouw hart wat sneller slaat. De perfecte cardiovasculaire workout echter bevat elke activiteit die jouw hartslag en ademhaling doet stijgen. Je kan dus tijdens een infraroodsessie lichaamsoefeningen uitvoeren, al liggend of zittend, gewoon door de oefening wat aan te passen zodat die perfect binnen jouw mogelijkheden ligt.

Jumping Jacks terwijl je zit Jumping Jack is een gekende cardiovasculaire oefening voor de ledematen die de hartslag doet stijgen en calorieën verbrandt. Deze oefening wordt eigenlijk staande gedaan, maar je kan dit evengoed zittend uitvoeren. Breng je zitvlak vooraan de zitting. spreid je benen en hef je armen boven jouw hoofd, zoals je dit zou doen bij een gewone Jumping Jack. Breng dan je armen terug naast jouw lichaam en plaats je voeten terug bij elkaar. Sleep niet met de voeten. Til deze volledig van de grond wanneer je ze spreidt en wanneer je ze terug samenbrengt. Zo verhoog je de intensiteit van de beenspieren, maar ook die van de buikspieren.

Armcirkels Armcirkels kan je zowel liggend als zittend uitvoeren. Vanuit zithouding, til jouw armen zijwaarts tot een hoek van 90° aan beide zijden van het lichaam. Maak kleine cirkelbewegingen met de hand en hou de armen steeds recht. Start met kleine cirkels en maak ze geleidelijk aan groter. Hou de armen zo lang mogelijk gestrekt. Doe dit gedurende 10 à 20 seconden. Vanuit ligpositie, strek één arm uit naar het plafond. Maak kleine cirkelvormige bewegingen met jouw hand en breidt geleidelijk aan uit naar de arm. Doe dit gedurende 15 à 30 seconden en wissel dan van arm.

Fietscrunch Fietsen is een heel efficiënte manier om jouw hartslag te verhogen, maar als je geen mini bike voorhanden hebt, zijn fietsbewegingen in de lucht ideaal. Ga op je rug liggen, breng de benen omhoog en buig de knieën. Hou je benen in de lucht en maak cirkelvormige bewegingen alsof je aan het fietsen bent.

Een Health Mate infraroodsauna helpt je bij de perfecte cardiovasculaire workout, zowel voor jong als oud. Bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van infraroodwarmte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page