top of page

Health Mate® versus Infraplus van SuperSauna:

ons recht van antwoord

Supersauna.be en de kunst van de misleidende vergelijking:

of hoe Health Mate® zoekers via internet worden weggekaapt.

Supersauna.be schrijft dat hun infraroodcabines van het merk Infraplus een goedkoper alternatief zijn voor Health Mate® infraroodsauna’s, en doet dat op basis van technieken en informatie die de consument misleidt. Vandaar dat wij ons beroepen op een recht van antwoord.

Sinds enkele jaren maakt supersauna.be misbruik van de geregistreerde merknaam Health Mate® door de -in Health Mate geïnteresseerde zoeker- af te leiden naar hun eigen website met hun eigen merk Infraplus.

Dit gaat als volgt:

Wie via Google in de zoekfunctie 'Health Mate' of 'Healthmate' ingeeft, krijgt het volgende te zien:

misleidende-reclame.png
imitatie-infrarood.png

Je zoekt dus nauwkeurig naar Health Mate® maar komt terecht bij supersauna.be met Infraplus, hoe kan dat?

 

•  Eerst en vooral via gesponsorde Google advertenties (dit merk je aan het groene balkje ADVERTENTIE). Infraplus Supersauna betaalt aan Google veel geld om Health Mate-zoekers naar hun eigen site te lokken. Deze betalende Advertenties komen altijd helemaal bovenaan te staan.

•  Ook via klassieke Google zoekresultaten worden geïnteresseerde Health Mate zoekers afgeleid naar supersauna.be met Infraplus. Want hoe vaker en hoe prominenter (in titels bijvoorbeeld) het merk ‘Health Mate’ wordt gebruikt in hun teksten – en dat doen ze voortdurend - hoe sneller Google zoekers die ‘Health Mate’ ingeven, naar die bepaalde site zal leiden.  

Door deze methode wordt bij de zoeker het gevoel geschept dat het over gelijkwaardige producten gaat. Fout dus.

Op de website van supersauna.be krijgen bezoekers vervolgens een aantal feitelijke onwaarheden of niets zeggende vergelijkingen te lezen tussen Health Mate en Infraplus sauna die hen moeten overtuigen om géén Health Mate® te kopen, maar wel een sauna van het merk Infraplus op supersauna.be.

In hun commerciële flair passen duidelijk geen wetenschappelijke feiten. Ze beweren een veel goedkoper alternatief te zijn voor Health Mate®

Een ALTERNATIEF voor Health Mate® bestaat NIET.

 

Een ALTERNATIEF staat synoniem voor een andere keuzemogelijkheid die evenwaardig is. Er zijn op de markt inderdaad tientallen merken die infraroodcabines aanbieden zoals die van Supersauna's Infraplus. Deze kunnen dus wel degelijk als alternatief worden beschouwd voor Supersauna's Infraplus. Dit zijn allemaal infraroodmerken die gebruik maken van thermodynamica, namelijk; warmteoverdracht op basis van convectie, voelbare warmtestraling. Een heel snelle opwarming van de lucht, dus. 

Het principe van Health Mate® werkt op basis van kwantumfysica, dit is namelijk overdracht van energie waardoor in onze huid op microscopisch niveau trillingen ontstaan die warmte opwekken. Dit betekent dat ons lichaam zelf warmte gaat maken op basis van resonantie. NASA omschrijft deze vorm van infraroodstraling als thermische straling.

 

De Health Mate® Tecoloy infraroodstralers ontwikkelen de hoogste constante stralingsdensiteit en dit op een gemiddelde frequentie van 6.340 nm. Dit is ook de enige manier waardoor ons lichaam tot in de kern aangenaam wordt opgewarmd, zelfs bij lage omgevingstemperatuur!

En dit valt dus wetenschappelijk en gevoelsmatig geenszins te vergelijken met de hete lucht wellness-infraroodstralers die Supersauna's Infraplus aanbiedt en waarbij het lichaam verplicht wordt om een heet luchtbad te ondergaan. Een sterke opwarming van de huid dus. Denk hierbij vooral aan het drukkende gevoel in de klassieke Finse sauna.

CONCLUSIE: noch wetenschappelijk, noch gevoelsmatig kan een Health Mate® infraroodsauna als evenwaardig alternatief voorgesteld worden voor hete lucht wellnessinfraroodstralers die supersauna.be aanbiedt.

 


Het recht van elke consument: een juiste infraroodsauna keuze maken op basis van juiste informatie

Elke consument heeft de keuze tussen een Health Mate® infraroodsauna of een saunacabine van om het even welk merk. En die keuze heeft te maken met wat je verlangt van je infraroodsauna, en wat je ervoor wil betalen. Natuurlijk is een Health Mate® duurder dan een Infraplus van Supersauna en natuurlijk werkt een Health Mate® met compleet andere type stralers. Maar je moet opties juist vergelijken, wat wil je krijgen?

Zweedse infraroodtechnologie of massaproductie?
Thermische infraroodstraling of convectieverwarming?
Deep level warming of huidoppervlakte opwarming?

Doeltreffende werking of therapeutische hoop?
Volledige bloedsomloop stimulans of enkel plaatselijk op de rug?

Weldadige aangename warmte of drukkende Sahara hitte?
Infraroodenergie therapie of hete lucht wellness?

Infraroodstralers met bijna "nul" elektromagnetische stralingswaarden of stralers met elektrosmog?
Levenslange garantie of 2 jaar garantie?

Uitstekende dienst na verkoop met service aan huis of weinig ontvankelijke klantendienst?

Je kan geen appelen met peren vergelijken. Health Mate® vindt dat elke consument recht heeft op juiste informatie. Via juridische weg is al geprobeerd om de misleidende informatie en de techniek om Health Mate-geïnteresseerde bezoekers weg te kapen, te stoppen. Maar in België is het een trage, erg dure procedure om een Nederlands bedrijf met een zeer complexe, bijna ‘onvatbare’ constructie ter verantwoording te roepen. 

Een sensibiliseringscampagne door onze overheid tegen klantenkaping via internet dringt zich op.

Health Mate® blijft altijd een stapje voorop. Hun technologie is ongezien in de infrarood saunawereld.

Reeds tienduizenden Health Mate® klanten maakten een doordachte keuze. Ze verzekerden zich zo van heilzame infraroodstralingstherapie en van kwalitatieve en duurzame materialen, ontwikkeld uit milieuvriendelijke bouwstoffen.

Bovendien is de techniek van Health Mate® ongeëvenaard.

 

Een schroef in je schouder, een plaatje in de rug, een prothese of een pacemaker zijn een no-go in een klassieke sauna, in een infrarood-warmtecabine, of bij kortegolf- en middengolf infraroodstralers. Hitte penetreert de huid, waardoor deze osteosynthesematerialen in je lichaam ook opwarmen. Wat op zich enorm pijnlijk of schadelijk kan zijn. De Health Mate® Tecoloy infraroodstralers hebben er echter GEEN effect op, waardoor iedereen met dergelijke materiaal in het lichaam wel in een Health Mate® infraroodsauna kan. Ook tablets en smartphones kunnen gerust. De Health Mate® infraroodstralen hebben geen schadelijk effect op deze apparatuur.

De enige infraroodsauna die de volledige bloedsomloop direct stimuleert

Vergeet zitten puffen en dat ongemakkelijke gevoel in de klassieke Finse sauna of de hevige indringende hitte van een fullspectrum warmtecabine. Met een infraroodsauna van Health Mate geniet je van aangename warmte. Een lage actieve temperatuur, laag energieverbruik én een onmiddellijke therapeutische werking zijn slechts een aantal voordelen die je ervaart als je enkele sessies per week inplant in de Health Mate infraroodsauna.

Toepassingsgebieden voor therapie, sport en relaxatie.
Mijn kanaal
Nu bekijken

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal en ervaar het verschil. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page