top of page

Een reis naar de wortels van uw infraroodsauna

De infraroodsauna’s van Health Mate zijn vervaardigd uit hout van de ‘Western Redcedar’ of ‘Canadian Redcedar’.

De wetenschappelijke naam luidt Thuja Plicata. In het Nederlands wordt de boom ook wel de Reuzenlevensboom genoemd. De Canadian Redcedar is een ‘altijdgroene’ conifeer uit de familie van de cipressen.

Het hout wordt al van oudsher voor ontelbare toepassingen gebruikt.

De Canadese provincie British Colombia heeft de Canadian Redcedar zelfs als symbool in de vlag opgenomen.

Het is een enorme boom, 65 à 70 meter hoog met een diameter van 3 tot 4 meter. Het is bovendien een enorm taaie boom die regelmatig de kaap van de duizend jaar overschrijdt. Het oudste bekende exemplaar was 1.460 jaar oud.

Een boom van schoonheid en warmte.

 

Canadian Redcedar is een lichte en zeer stabiele houtsoort, fijn van structuur en textuur. Het hout blijft langer plat en recht in vergelijking met andere houtsoorten, waardoor je het bijna nooit zal horen kraken. De cellen van de bouw zijn zodanig opgebouwd dat ze de groei van schimmels ontmoedigen en het natuurlijke rottingsproces dat vaak ontstaat door vocht, voorkomen. Redcedar heeft immers van nature het voordeel dat het sneller droogt dan andere boomsoorten en bevat natuurlijke oliën die als een natuurlijke bewaring van het hout fungeren.

 

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Canadian Redcedar de perfecte boomsoort is voor de bouw van uw infraroodsauna. Het hout scheidt bovendien een typisch aroma

af: aangenaam voor de mens, maar afschrikwekkend voor insecten zoals muggen, motten en houtwormen.

Onbehandeld hout dat niet vervormt.

 

Canadian Redcedar of de Canadese Rode Ceder zal altijd zijn vorm behouden, ongeacht wat het moet doorstaan. Verder vereist het slechts een minimum aan onderhoud. De kwaliteit van een infraroodcabine staat of valt met de kwaliteit van het gebruikte hout. Omwille van de beproevingen, zoals de enorme temperatuurverschillen en de vochtigheid, die het hout moet doorstaan, komt enkel de allerbeste kwaliteit in aanmerking. En die kwaliteit wordt geleverd door de Canadian Redcedar, niet in het minst omdat dit type hout veiliger en gezonder is dan andere houtsoorten die om dezelfde eigenschappen te verkrijgen met chemische producten behandeld dienen te worden. De bomen die het hout leveren voor de Health Mate cabines worden in eigen beheer gekweekt, gekapt en gedroogd. Zo is het perfect mogelijk alleen de mooiste stukken te selecteren. Zo ook bent u zeker dat uw Health Mate infraroodsauna u jarenlang plezier zal verschaffen.

Thuja Plicata.

Dit edele hout oogt niet alleen mooi, het vervormt of scheurt ook niet bij grote temperatuur- en vochtverschillen. De cederbomen worden bovendien in eigen beheer gekweekt en gekapt. En Health Mate® selecteert alleen de mooiste stukken.

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page