top of page

Hoe werkt een therapeutische infraroodsauna van Health Mate®?

Infraroodwarmte wordt geproduceerd door infraroodstralen.

 

Deze stralen zijn onzichtbaar voor de mens omdat ze net buiten het zichtbaar spectrum vallen.

Enkel de langegolf infraroodstralen worden vrij geabsorbeerd door het lichaam omdat deze dicht aanleunen bij de eigen langegolf stralingsenergie van het menselijk lichaam, waardoor ze energie (en dus warmte) inwendig doorgeven. Als we nog verder inzoomen op het verhaal, kan je stellen dat de langegolf infraroodstralen tot in de lichaamscellen doordringen, er de microscopisch kleine watermoleculen in beweging brengen

Tijdens een Health Mate® infraroodsessie warmt uw lichaam geleidelijk aan op.

 

Het gaat aan de slag om warmte af te voeren: u begint te transpireren. U verliest lichaamsvocht – 80% water en 20% afvalstoffen – maar dat is niet alles. Het afkoelingsproces vraagt energie. Energie verbruiken betekent calorieën verbranden. Zonder moeite en zonder dat u er moe van wordt. U zit ontspannen en comfortabel en toch is uw hele lichaam hard aan het werk. U voélt het wel. Uw hartslag versnelt en uw bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof u een half uurtje gelopen hebt. Al na de eerste infraroodbeurt merkt u verschil. Alle spanning is verdwenen en uw spieren zijn weer soepel: u voelt zich opperbest. Zelfs uw huid heeft na een half uurtje infraroodtherapie een frissere teint.

Al na de eerste infraroodbeurt merkt u verschil. Alle spanning is verdwenen en uw spieren zijn weer soepel: u voelt zich opperbest. Zelfs uw huid heeft na een half uurtje infraroodtherapie een frissere teint.

waardoor er warmte ontstaat. Kortom, biljoenen watermoleculen gaan dus door de blootstelling aan deze veilige langegolf resoneren en zorgen zo dat energie diep in het lichaam wordt gestuurd. Zodoende versnelt de

bloedcirculatie en verbetert ons celmetabolisme, ook wel stofwisseling genoemd. De energie die enkel op deze manier in ons lichaam binnenkomt, stimuleert het immuunsysteem, geeft impulsen aan het celhernieuwingsproces, biedt een perfecte heilzame ondersteuning bij medische klachten en verbetert de bloeddoorstroming zodat we sterk, gezond en energiek blijven.

 

Dit verklaart ook waarom de Health Mate® techniek efficiënter is dan een traditionele sauna.

 

Bij een traditionele sauna moet je het echt hebben van puffen en zweten in een zeer warme omgeving omdat eerst de lucht opgewarmd moet worden, terwijl in onze infraroodsauna’s de veilige langegolven rechtstreeks in je lichaam binnenkomen, zodat ze je lichaam sneller, efficiënter én beter opwarmen.

Niet alle infrarood licht is hetzelfde

 

De NASA ontdekte -per toeval zelfs- dat infraroodstraling met een golflengte tussen 4.000 nm en 16.000 nm hetzelfde ritme heeft als het water in onze cellen. En dat een golflengte van om en bij de 9.044 nm quasi 100% overeenkomt met onze eigen infrarood stralingswarmte bij normale lichaamstemperatuur.

De hedendaagse wetenschappelijke onderzoeksmethoden worden alsmaar verfijnder en volgens het US National Center for Biotechnology moet de infraroodstraling een minimale golflengte hebben van 5.600 nanometer (nm) vooraleer er sprake is van 'thermisch' langegolf infrarood. M.a.w. elk bereik die lager is, is niet effectief op het menselijk lichaam.

Onze huid zal een constante gelijkmatige infraroodgolflengte die wordt ontwikkeld door infraroodstralers met een stralingsbereik in de nabijheid van onze eigen infraroodfrequenties vrijwillig absorberen en zelf gaan omzetten in warmte. Deze warmte wordt dan via onze bloedbanen vervoerd doorheen het volledige lichaam, zelfs tot in de kern. Op die manier neemt de lichaamstemperatuur heel geleidelijk toe en wordt het lichaam 'in-warm'. Door deze temperatuurstijging openen alle bloedvaten zich en laten ze

een betere zuurstofrijke doorbloeding toe. De pijn in de spieren, gewrichten of zelfs organen neemt af.

OPGELET

 

Er bestaan heel wat verschillende soorten infraroodstralers en elke fabrikant of verkooppunt vindt zijn eigen product natuurlijk het beste. Hierdoor verschijnen op het internet heel wat theorieën van zelfbenoemde wetenschappers die hun eigen conclusies of persoonlijke bevindingen gaan koppelen aan bepaalde wetenschappelijke wetten of zelfs op frauduleuze manier gaan onderschrijven met de naam van een arts uit een of ander onderzoekscentrum, met als enig doel om minderwaardige producten waardig te laten lijken voor een goedgelovige consument.

Kom vrijblijvend eens langs in ons winkelpunt, we geven u graag een deskundige uitleg en laten u ook de verschillende soorten infraroodstralers aanvoelen. Bent u op zoek naar een therapeutische infraroodsauna of een weldadige warmte-infraroodcabine? De Health Mate Winkel in Zwevegem heeft alles onder één dak.

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page