top of page

Wetenschappelijk bewezen

Geen verbrandingsgevaar

Health Mate® infraroodstralen zijn absoluut veilig. Er wordt slechts op 1/10mm diep in de huid energie gegeven. Er is dus op geen enkele manier enig verbrandingsgevaar. Een hemelsbreed verschil met andere merken op de markt.

Infrared Society

 

De voorbije 45 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie. In Japan is er zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers, fysiotherapeuten, osteopaten en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen en er tegelijk ook verder onderzoek naar doen. Er blijken inderdaad heel wat pluspunten aan een behandeling met infrarood. Een doorsnee mens verbruikt tijdens een halfuur durende infraroodsessie vlot 300kcal, maar na gewenning aan de infraroodsauna loopt dit makkelijk op tot 700kcal, wat je zou kunnen vergelijken met een uurtje hardlopen. Het resultaat ligt maar liefst 250% hoger dan in een traditionele sauna! Dus, nu en dan een Health Mate® infraroodbeurt kan dus flink helpen bij het onder controle houden van je gewicht.

Een infraroodsessie is eveneens een weldaad voor de huid.

Poriën vernauwen, littekens vervagen en je huid ziet er door het zuiverend effect jonger en frisser uit. Voor mensen met cellulitis of met huidproblemen zoals psoriasis, eczeem of acne kan een Health Mate® infraroodtherapie een verademing zijn.

Succesvolle resultaten

Wereldwijd zijn er op basis van langegolf infraroodtherapieën reeds succesvolle resultaten gezien bij allerhande spier- en skeletproblemen. Spieren ontspannen, spierspasmen

verminderen of verdwijnen, pijn wordt verlicht, fracturen helen sneller.

Maar ook andere ziekten en ongemakken kunnen ermee verholpen worden. Zo bleek een infraroodbehandeling soelaas te brengen bij een whiplash, rugpijn, reuma en artritis, schouderstijfheid, hypertensie... en zelfs bij slapeloosheid, menstruatiepijn, maag- en darmklachten.

Pluspunten aan een behandeling met infraroodstraling:

 

Joggen is populair, maar niet iedereen kan hardlopen. Rolstoelpatiënten bijvoorbeeld moeten op een andere manier hun conditie op peil houden.

Een regelmatige infraroodbeurt in een Health Mate® cabine kan een goed alternatief zijn voor een lichte cardiovasculaire training.

Health Mate® infraroodwarmte doet spieren ontspannen, spierspasmen verminderen of verdwijnen, verlicht pijn en doet fracturen sneller helen. Maar ook andere aandoeningen en ongemakken kunnen ermee verholpen worden.

Een infraroodbehandeling brengt soelaas bij een whiplash, rugpijn, reuma en artritis, schouderstijfheid en hypertensie. Maar ook bij slapeloosheid, menstruatiepijn en maag- en darmklachten.

Een infraroodsessie is ook een weldaad voor de huid. Poriën vernauwen, littekens vervagen en uw huid ziet er jonger en frisser uit. Voor mensen met cellulitis of met huidproblemen zoals psoriasis, eczeem of acne kan een Health Mate® infraroodtherapie een verademing zijn.

Regelmatige infraroodsessies in een Health Mate® zijn de ideale manier om chronische pijn te bestrijden. Lage rugpijn bijvoorbeeld. Of artritis. Uw gestimuleerde bloedcirculatie zorgt ervoor dat vers, zuurstofrijk bloed door uw spieren en gewrichten stroomt. Die recupereren daardoor – en onder invloed van de warmte – veel sneller. Ze worden soepeler en beweeglijker. En u? U wordt actiever en vitaler. Want u ondervindt beduidend minder pijn.

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page