top of page

"De eerste keer in een infraroodsauna van Health Mate?  Wat een zalig gevoel!"

Ik zit in de infraroodsauna terwijl ik dit schrijf. Nee niet op papier, wel op mijn laptop. Op mijn laptop? Ja, je leest het goed, op mijn laptop!

 

Als infraroodsauna-leek, ben ik enkel een klassieke sauna gewoon. Waarin ik trouwens sterf van de warmte, mijn bloed precies volledig overkookt en waar ik na een kwartier snakkend naar adem uit vlucht. Ok, misschien een beetje overdreven, maar op dat moment voelt het écht wel zo aan.

 

Anyway, zoals ik dus zei: ik ken enkel een klassieke sauna, dus toen ze mij vertelden dat ik mijn laptop én gsm mocht meenemen in de cabine zelf, viel ik zowaar achterover. “Maar gaat dat niet kapot? Dat kan toch niet tegen hitte en vocht?” Blijkbaar dus wel, omdat de lucht maar lichtjes opwarmt (zodat je het niet koud krijgt) en niet vochtig wordt zoals bij een Finse sauna.

 

Alright! Dat klonk als muziek in mijn oren, want ik verveel me nogal snel als ik te lang moet stilzitten. Met de laptop in de hand, nam ik dus maar al te graag plaats in de infraroodsauna van Health Mate. Tekstverwerker open en laat die positieve review maar komen.

Die eerste test in een Health Mate infraroodsauna

 

Voor mijn eerste keer wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ga ik me ook zo ongemakkelijk voelen als in een klassieke sauna? Zal ik er ook uit moeten lopen na een kwartiertje? Gaat het zweet me uitbarsten?

 

Het antwoord op die drie vragen? Nee, nee en misschien een beetje. Ik heb me nog geen minuut benauwd gevoeld. Mijn

ademhaling versnelt niet en ik kan gewoon een praatje slaan met mijn medetester. De eerste twintig minuten zijn voorbij gevlogen. Natuurlijk heb ik het warm en ben ik beginnen zweten, maar niet enkel op de gewoonlijke plaatsen. Echt overal begin ik te transpireren. Positief, want dat wil zeggen dat al mijn afvalstoffen zich een weg naar buiten aan het banen zijn. 

Overal pareltjes

We zijn nu zo’n half uurtje ver en ik merk overal pareltjes op.

Op mijn armen, buik en zelfs mijn benen. Op de plaatsen waar ik nooit zou zweten, staan nu allemaal pareltjes vocht. Ze hebben alleszins niet gelogen dat je meer zweet dan in een klassieke sauna. Een douche zal ik zeker nodig hebben.

 

Na 45 minuten in 45° te vertoeven, is het tijd om de infraroodsauna te verlaten. Ik verschiet ervan hoe snel de tijd voorbij ging. Geen seconde heb ik het gevoel gehad dat ik het té warm had of dat ik me ongemakkelijk voelde. Heerlijk ontspannend zo’n sessie. Therapeutisch, zowel voor mijn geest als voor mijn lichaam. Weg stress, ik kan er weer helemaal tegenaan.

 

Pijnverzachtende werking

 

Ik kan er perfect inkomen dat enkele sessies per week echt pijnverzachtend werken. Ik voelde al meteen dat de warmte enorm deugd deed voor mijn pijnlijke rug. Absoluut voor herhaling vatbaar dus.

Kimberley, Copywriter - Like a virgin

"Mijn ervaring met de Health Mate infraroodsauna?  Pijnstillend!"

Lindsy koos een tijdje geleden voor een infraroodsauna om haar pijnklachten te verzachten. Ze lijdt namelijk aan fibromyalgie en CVS. Bij fybromyalgie krijgen patiënten te maken met pijn en spierstijfheid over hun ganse lichaam. Vooral in de nek, schouders, lage rug en bekken voelen ze vaak chronische pijn. Deze ziekte gepaard met haar CVS, of chronisch vermoeidheidssyndroom, maakt het voor haar enorm lastig.

 

Omdat de Health Mate infraroodsauna’s het hele lichaam binnenin warm maken, was dit het ideale medium om Lindsy’s pijn te verzachten. Geen stralen op één bepaalde plek, maar onmiddellijk op elke plaats van je lijf. We laten haar even zelf aan het woord om haar verhaal te doen..

Mijn infraroodsauna werkt absoluut pijnstillend

 

Omdat ik fybromyalgie en CVS heb, ben ik ook constant op zoek naar manieren om mijn pijn te verzachten. Ik blader nogal graag door de reclamefolders en kwam daar meer dan eens

de Health Mate winkel tegen. Over een Health Mate had ik al veel goede dingen gelezen en gehoord, dus misschien moest ik dat effectief eens proberen. Ik vond het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Health Mate winkel in Zwevegem.

Na mijn eerste testbeurt voelde ik direct het verschil: mijn pijn was duidelijk verzacht. Ik wou de infraroodsauna toch nog een keertje testen, om zeker te zijn dat het wel degelijk daardoor was dat de pijn minder erg was. En ja hoor, de infraroodstralen hadden inderdaad een positief effect op mij.

 

Nu heb ik al een tijdje een infraroodsauna in huis en ik voel duidelijk verlichting als ik in de sauna zit. Ik probeer zo’n drie keer per week een sessie in te plannen. Onderhoud heb ik er bijna niet aan. Naar mijn ervaring is de Health Mate infraroodsauna het ideale middel om mijn chronische pijn te verzachten

Lindsy B, Zwevegem

"Mijn gewrichten doen eindelijk geen pijn meer, dankzij mijn Health Mate!"

Sinds haar 30ste had Dorine voortdurend ontstekingen aan de maag, slokdarm en gewrichten. Ze was ziek, functioneerde niet meer. Allerhande onderzoeken heeft ze laten doen: was het reuma of niet? De dokters vonden de oorzaak niet.

 

Na 1,5 jaar van bloedonderzoeken en scanners vonden ze de diagnose: hemochromatose, een erfelijke aandoening waarbij je te veel ijzer opneemt. Dat veroorzaakt ontstekingsreacties, vooral in de lever, maar ook in de pancreas, gewrichten, huid en het hart. Je gaat niet dood aan de ziekte zelf, wel aan de gevolgen, want je organen worden aangetast.

 

Vervolgens werden aderlatingen uitgevoerd om het teveel aan ijzer uit mijn bloed te halen. En dat gebeurt nu al meer dan 20 jaar. Niet meer zo frequent als vroeger; één keer per seizoen is vandaag voldoende. Ik moet ook op mijn voeding letten; heel af en toe voel ik nog een opstoot aankomen en dan heb ik een extra aderlating nodig.

Gewrichten waren beschadigd door de ziekte

 

Het was mijn man die met het idee kwam. Hij droomde van een sauna maar hij had claustrofobie, kon niet tegen hitte die de adem afsnijdt. Iemand vertelde hem dat je de deur van een Health Mate kunt laten openstaan, en we hebben een model met een extra raam gekocht zodat je naar buiten kunt kijken. 

Mijn gewrichten doen geen pijn meer, dat heb ik echt te danken aan mijn Health Mate infraroodsauna.

Ouder dan 50, en 3x week ga ik lopen

In 2009 hebben we hem in huis gehaald en ik zeg altijd: een Health Mate kopen, dat is investeren in je gezondheid. Via mijn werk startte men met lopen, ik wilde meedoen, had behoefte om meer buiten te komen. Mijn huisarts waarschuwde me: met mijn gewrichten was dat geen sinecure, ik was ook al de 50 gepasseerd. Maar elke keer na het lopen ging ik mijn Health Mate cabine in. Tot op de dag van vandaag heb ik nog nooit spierpijn gehad, nog nooit een blessure. Ik train drie keer per week, daarna zit ik in mijn Health Mate. Dat is mijn moment van rust, van meditatie. Ik lees niet, ik geniet.

 

Als ik Health Mate niet had ontdekt, zou ik nooit hebben kunnen lopen. Vrouwen van mijn leeftijd hebben overal pijn na het lopen, ze hebben last van hun rug, spieren, de menopauze doet er ook geen deugd aan... Ik mankeer niks, ondanks mijn ziekte. De pijn die ik zo fel had, is verdwenen. Dat heb ik allemaal aan mijn Health Mate infraroodsauna te danken.

Dorine, Antwerpen

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page