top of page

De enige infraroodsauna die de volledige bloedsomloop direct stimuleert

Vergeet zitten puffen en dat ongemakkelijke gevoel in de klassieke Finse sauna of de hevige indringende hitte van een fullspectrum warmtecabine. Met een infraroodsauna van Health Mate geniet je van aangename warmte. Een lage actieve temperatuur, laag energieverbruik én een onmiddellijke therapeutische werking zijn slechts een aantal voordelen die je ervaart als je enkele sessies per week inplant in de Health Mate infraroodsauna.

Toepassingsgebieden voor therapie, sport en relaxatie:

Interesse in een infraroodsauna?

Kom langs in onze toonzaal.

Of maak een afspraak en kom testen!

Mijn kanaal
Nu bekijken
Health Mate infraroodsauna, soms infraroodcabine genoemd
Therapie

Natuurlijke pijnstiller

Onze Infraroodstralen fungeren als een natuurlijke pijnstiller. Kamp je met spierpijn, reuma of artritis? Probeer enkele sessies in de Health Mate infraroodsauna. Mensen met chronische pijn gaven ons al vaker aan dat hun gezondheid enorme sprongen voorwaarts maakte dankzij Health Mate infraroodtherapie.

 

Gewrichtspijnen verzachten. Vervelende huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis of zelfs cellulitis verminderen of verlichten. Alle stressgerelateerde aandoeningen zoals te hoge of lage bloeddruk, nekpijn, migraine worden verholpen. Darmproblemen, keel-, neus- en oorproblemen, hart- en vaatziektes, ... De lijst met aandoeningen die kunnen verholpen worden dankzij onze infraroodsauna is eindeloos.

 

Vraag raad aan jouw huisarts wat voor jou geschikt is.

De pijnverzachtende werking

Onze Infraroodstralen zetten bepaalde moleculen in je lichaam in gang die warmte opwekken en ervoor zorgen dat je bloedvaten uitzetten en zo ook je bloedcirculatie bevorderen. Gespannen of pijnlijke spieren krijgen meer bloedtoevoer, wat enorm pijnverzachtend werkt. Dagelijkse sessies in de infraroodsauna werken zoveel beter dan een warm bad, en zijn veel gezonder dan pijnstillers moeten slikken. 

Wist je dat?

Een schroef in je schouder, een prothese of een pacemaker zijn een no-go in een klassieke sauna of een infraroodwarmtecabine. Hitte penetreert de huid, waardoor deze osteosynthesematerialen in je lichaam ook opwarmen. Wat op zich enorm pijnlijk of schadelijk kan zijn. De unieke Health Mate Tecoloy infraroodstralers hebben er echter geen effect op, waardoor iedereen met dergelijke materialen in het lichaam wel toegestaan is in een Health Mate infraroodsauna.

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze showroom.

Of maak een afspraak en kom testen!

Health Mate infraroodsauna, soms infraroodcabine genoemd
Sport

Vergeet stijve spieren of verzuring dankzij onze infraroodsauna

Sporten is gezond, absoluut. Maar de spierpijn, stijfheid of verkramping tijdens of na het sporten is net iets minder aangenaam. Na het sporten neem je een twintigtal minuutjes plaats in onze infraroodsauna. Je bloedvaten zetten open en jij stimuleert de doorbloeding en voorziet je spieren van voldoende zuurstof om snel te recupereren en minder stijf te zijn.

 

Zelfs een half uurtje voor je gaat sporten, heeft de infraroodsauna een gunstig effect. Zie het als opwarming om blessures te vermijden.

 

Wedden dat je kuiten niet meer verzuren? 

Speciaal ontworpen sportsauna

Check ook zeker de speciale Health Mate sportsauna. Want sporten in de sauna behoort ook tot de mogelijkheden. Zet er je loopband in, een fiets op rollen of doe aan yoga. Zelfs na je inspanning is het perfect als recuperatie. Mooi meegenomen: je verbrandt er nog eens éxtra calorieën door. 

Wist je dat?

De sportsauna heel ruim is en dus ideaal om in te bewegen. Door intensieve cardio-training ontwikkel je een ongeëvenaard effect op je sportprestaties. Je lichaam zal in andere weersomstandigheden minder transpireren. De energie die je daarmee uitspaart, gebruikt het lichaam dan extra in de prestatie.

Interesse in een infraroodsauna? Geboeid door onze sportsauna? Kom langs in onze showroom. Of maak een afspraak en kom testen!

Health Mate infraroodsauna, soms infraroodcabine genoemd
Relax

Ontstress in onze infraroodsauna

Een sessie in de Health Mate infraroodsauna is de ideale ontspanning na een drukke dag. Het verhelpt slapeloze nachten, nek- en hoofdpijn, hartproblemen … Kortom, de perfecte remedie tegen stress, want zo’n sessie stopt de productie van stresshormonen.

 

Elke cel in je lichaam krijgt extra zuurstof waardoor al je spieren gaan ontspannen. Zuurstof en warmte doen je spieren goed en je krijgt tal van impulsen die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten. Zonder dat het je moeite kost bovendien. 

 

Je komt fysiek én geestelijk tot rust.

Een gezonde detoxkuur

Naast zijn therapeutische of medische werking, biedt de Health Mate infraroodsauna de perfecte detox: zo veel mogelijk schadelijke stoffen uit je lichaam krijgen door te transpireren. Hier heb je geen temperatuur van 90°C nodig, vanaf 40°- 45°C zweet je je afvalstoffen al uit.

Wist je dat?

De Health Mate infraroodstralen tot diep in je lichaam werken en je lichaamstemperatuur opdrijven.
Door de warmte en de energie die je lichaam opneemt, wordt je afweersysteem gestimuleerd en wordt het celvernieuwingsproces aangespoord om actiever te werken. Dat verklaart meteen ook waarom onze frequente gebruikers minder vaak verkouden zijn.

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze showroom.

Of maak een afspraak en kom testen!

De kracht van een Health Mate infraroodsauna

Basic-_Health-Mate_infrarood_sauna.png
lse-3_BT_Health-Mate_infrarood_sauna.jpg

Een Health Mate infraroodsauna werkt enkel op infraroodgolflengte C, de golflengte die de natuurlijke straling van het menselijk lichaam het dichtst benadert.

Onze Tecoloy infraroodstraler straalt nauwkeurig het soort infrarood uit dat het meest efficiënt door ons lichaam wordt verwerkt. Hierdoor wordt het hele lichaam binnenin warm. Het therapeutisch effect voor aandoeningen zoals artrose, reuma, arthritis, fibromyalgie en andere spier-en gewrichtsklachten is hierdoor bijzonder groot.
Dit in tegenstelling tot andere infraroodcabines die slechts gedeeltelijk en oppervlakkig de huid verwarmen.

Een hemelsbreed verschil met andere merken

Er bestaan al langer veel misverstanden rond infraroodstraling. Meestal veroorzaakt door aanbieders van goedkope cabines die gebruik maken van infrarood verwarmingselementen.

Het aanbod aan infraroodmerken is zeer ruim. Ook het infraroodspectrum is zeer ruim. Vandaar dat we onmogelijk kunnen denken of mogen beweren dat alle infraroodstralers hetzelfde zijn.

 

Onder de grote noemer van infrarood is er een wetenschappelijk verschil tussen enerzijds infraroodelementen die convectie ontwikkelen en anderzijds infraroodelementen die thermische straling genereren.

Het effect op de gezondheid van jouw lichaam is dan ook hemelsbreed anders.

Picto_TheOriginal-Tecoloy-MadeinSweden(2
bottom of page