top of page
Genieten in een traditionele Finse sauna.

De eerste sauna’s danken we aan de mensen uit het hoge noorden. Zij hadden de gezonde gewoonte om te relaxen bij extreem hoge temperaturen. In een grot, een hut of een tent werd met vuur de temperatuur fors opgedreven tot 80° à 95°C. Men begreep toen al dat zweten een reinigend en ontspannend effect heeft op lichaam en geest.  

 

Wie niet zo goed deze warmte verdraagt zal zich beter voelen bij een Health Mate®.

Koppel geniet van sessie in traditionele Finse sauna.

Wat is het verschil met de traditionele sauna?

Het grootste verschil tussen een traditionele sauna en een Health Mate infraroodsauna zit hem in de manier waarop je lichaam opgewarmd wordt.

 

In de klassieke zweethut wordt de lucht verwarmd (tot 90 à 100°C) en wordt er water verdampt om de hitte draaglijk te houden. Je lichaam wordt van buitenaf opgewarmd, je transpireert om die lichaamswarmte af te voeren en met dit vochtverlies ben je tegelijk ook wat gifstoffen kwijt. Dat is het principe van de klassieke sauna.

In een Health Mate infraroodsauna is het de infraroodenergie die rechtstreeks inwerkt op je lichaam.

Je lichaam wordt van binnenuit opgewarmd, en dit terwijl je de omgevingstemperatuur zelf bepaalt, zo’n 42-47° C is ideaal. Bij deze aangename warmte transpireer je meer dan dubbel zoveel als in een traditionele sauna bij 95°. Het is zelfs zo dat je de deur open mag laten staan. De therapeutische werking gaat gewoon verder. Dat is voornamelijk te danken aan de lange

infraroodgolven die onze gepatenteerde Tecoloy elementen genereren. Zelfs voor oudere mensen of mensen met aandoeningen aan de luchtwegen is deze techniek zeer aangenaam. Toch ga je evengoed lekker zweten – da’s ook de bedoeling – en terwijl je fijn relaxt, schiet je hele lichaam in actie.

Door het transpireren verbruikt je lichaam energie.

 

Je verliest dus niet alleen vocht maar ook een portie calorieën. Tegelijk daarmee wordt je bloeddoorstroming gestimuleerd, verbetert je afweersysteem en kom je helemaal tot rust. Met het transpiratievocht die je tijdens zo’n infraroodsessie verliest, ben je tegelijk verlost van een heleboel toxische stoffen uit je lichaam. Je huid is je daar dankbaar voor, je spieren worden soepel en het verkrampt gevoel in nek en schouders verdwijnt. Van bij de eerste beurt voel je het heilzaam effect.

Onze populaire Health Mate modellen

b 157cm x d 113cm x h 194cm

2-3 personen

HM-LSE-3 BT DELUXE

b 212cm x d 126cm x h 194cm

1 persoon lig en 1 persoon zit

of 4 personen zit

HM-NSE-5 BT DELUXE

b 122cm x d 113cm x h 194cm

2 personen

HM-NSE-2 BT DELUXE

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page