top of page
Infraroodstraler voordelen in Health Mate Infraroodsauna
superieure technologie

De infraroodsauna met de beste stralingselementen ter wereld : Tecoloy® by Health Mate

HealthMate wordt therapeutisch gebruikt. Voor medische doeleinden raadpleeg je best eerst even uw arts. Informeer uw arts dat u voor het thermisch infrarood van Health Mate kiest.

Waarin zit nu het verschil met Health Mate® en andere merken?

 

Er bestaan al langer veel misverstanden rond infraroodstraling. Meestal veroorzaakt door aanbieders van goedkope cabines. 

Laat je niet misleiden door verwarmingselementen die als therapeutisch infrarood worden aangeboden. Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam.

Onder de noemer van infrarood is er een wetenschappelijk verschil tussen enerzijds infraroodelementen die convectie ontwikkelen en anderzijds infraroodelementen die thermische straling genereren.

Kies je voor een tijdelijk effect op een deel van het lichaam?

Convectie infrarood verwarmt heel sterk onze huid. De inwendige doorbloeding wordt niet gestimuleerd.

CONVECTIE INFRAROODSTRALING - benadert niet de lichaamsfrequentie


Deze groep van infraroodstralers zijn bv. full spectrum stralers, magnesium oxide stralers, kortegolf stralers, A-B-C stralers, infraheat stralers, intense stralers, quartzstralers, duo stralers, epoxystralers, carbonstralers, plaatstralers, zwartstralers, enz.
Makkelijk te herkennen door de zichtbare gloeiende straling of door de hoge manteltemperaturen die ze ontwikkelen.

Dit zijn eigenlijk infraroodelementen waarbij je verplicht bent om vlak voor de straler te zitten zodat een hete luchtstuwing of warmtestraling goed voelbaar is. Je ervaart een plaatselijke sterke oppervlakkige opwarming van de huid, een stimulans in de oppervlakkige doorbloeding.

 

Er is geen effect op het overige deel van het lichaam, de interne doorbloeding wordt niet gestimuleerd. In weze heeft deze straler de functie om de luchttemperatuur in de infraroodcabine te doen stijgen. Een systeem dat eigenlijk vergelijkbaar is met de klassieke Finse sauna. Warmteoverdracht op basis van convectie heet dit dus.

De Health Mate Economy Editie (met full spectrum straler en epoxy vlaktestraler) behoort tot deze groep. Hier bieden we geen therapeutische meerwaarde aan, wel een zalige deugddoende warmte-wellness.

Of kies je liever voor een langdurig effect in het volledige lichaam?

Het thermisch infrarood van Healthmate laat het lichaam toe zich van binnenuit op te warmen. Een stimulans voor inwendige en perifere doorbloeding.

THERMISCHE INFRAROODSTRALING - benadert wel de lichaamsfrequentie


De Tecoloy infraroodstraler van Health Mate ontwikkelt zijn infrarood voor een groot deel precies in de frequenties van het menselijk lichaam waardoor dit wordt geabsorbeerd en heel efficiënt wordt verwerkt tot warmte.

Dit betekent dat het lichaam er gewoon zelf voor zorgt dat deze warmte diep in het volledige lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt (deep level therapy). Als gevolg daarvan verwijden de bloedvaten, verbetert de doorbloeding, versnelt de bloedcirculatie in het gehele lichaam en verbetert ons cel metabolisme. Het therapeutisch effect voor aandoeningen zoals artrose, reuma, arthritis, fibromyalgie en andere spier-en gewrichtsklachten is hier bijzonder groot.

De Health Mate Professional en de Basic Editie behoren namelijk tot deze groep.

De Healthmate Tecoloy infraroodstralers zijn van Zweedse makelijk. Uniek in de wereld.

Health Mate® en hun Zweedse toptechnologie.

 

De gepatenteerde Health Mate Tecoloy® infraroodstraler is ook de enige UL-gecertifieerde infraroodstraler ter wereld waarvan bewezen is dat deze efficiënter en duurzamer is dan ieder andere infraroodstraler in de industrie.

UL - Underwriters Labatories is een onafhankelijk wereldwijd erkende organisatie die controleert of producten voldoen aan de strengste gebruiksnormen.

 

Hoge densiteit thermische straling - enkel bij Health Mate

In een  Health Mate infraroodsauna verspreiden de Tecoloy® infraroodstralers de warmte gelijkmatig en garanderen daardoor een consistente infrarood golflengte van 6.340nm. Dit stralingselement ontwikkelt bij maximaal stralingsvermogen een constant 100% langegolf infraroodstralingsdensiteit tussen 5.600nm en 6.997nm. 

Onder 5.600nm is weinig effectief op het menselijk lichaam.

 

Onverslijtbare kwaliteit - enkel bij Health Mate

Een ander argument om voor een Health Mate® infrarood sauna te kiezen, is de kwaliteit van het stralingselement. In elk Tecoloy® stralingselement zit een elektrische spoel dat omgeven is door samengeperst keramisch zand. Deze technologie uit die warme kern zorgt ervoor dat het stralingselement onverslijtbaar is. Het geheel is omgeven door een legering van o.a. titanium, chroom, nikkel en aluminium. Deze legering is bestand tegen hoge temperaturen en corrosie. Titanium en chroom omvatten de hoogste waarde bij deze Health Mate® elementen.

Enkel bij Health Mate heb je levenslange garantie.

Wat maakt de Health Mate® Tecoloy straler zo uniek?

 

Het infraroodelement zendt namelijk straling uit op een bepaalde golflengte (frequentie) en dus een bepaalde hoeveelheid energie. Bepaalde energie voel je aan als warmte, en andere bepaalde energie voel je helemaal niet aan als warmte, maar zorgt wel voor volledige opwarming van het lichaam.

En het is deze magische mix dat zo therapeutisch doeltreffend is. Zelfs bij lage temperatuur!

Bovendien geeft Health Mate® een levenslange garantie op de stralingselementen, de sturing, de bedieningspanelen en op de led-kleurentherapie.

Health Mate®, da's vertrouwen voor het leven.

Health Mate True-far-end-tecoloy-heater

Waarin onderscheidt de Health Mate® Tecoloy straler zich van andere stralers?

De infraroodgolven zorgen voor een constante stralingsdensiteit 360° rond het lichaam, zonder enig warmteverlies

De infraroodenergie wordt opgenomen in de huid en door ons lichaam omgezet in warmte

De best aangewezen gebruikstemperatuur is 42°-47°C

Maximaal haalbare temperatuur is 62°C

In vergelijking met andere warmtebronnen doen ze het lichaam tot 7x meer afvalstoffen afscheiden

Veroorzaken geen allergieën

Bijzonder geschikt voor personen met meervoudige chemische overgevoeligheid (MCS)

Verspreiden geen uitstoot, geen onaangename stofgeur, geen vuil of toxische walm

Bijna nul elektromagnetische straling (low EMF)

Heel laag energieverbruik

Uniek en nieuw gepatenteerd sinds 2015

Ontwikkeld uit milieuvriendelijke materialen

Levenslange garantie

Health Mate service - da's vertrouwen voor het leven!

Boek een vrijblijvende testsessie in een Health Mate infraroodsauna

Testruimte

Health Mate biedt op alle infraroodsauna's levenslange garantie. Dat is vertrouwen voor het leven.

Levenslange garantie

Health Mate Zwevegem heeft alle modellen onder één dak.

Complete showroom

Doctor Trusted Consumer Protection Certificate

De Healthmate site werd geëvalueerd door een onafhankelijke medisch expert.

De HealthMate Infrarood Sauna site van onze hoofdzetel in Californië ontving reeds in 2014 het prestigieuze Doctor Trusted Consumer Protection Certificate.

 

De medische informatie, de producten, de garantie en de service vermeldt op de site is dan zorgvuldig geëvalueerd door een onafhankelijke medische dokter.

Dr. Daniel L.W. Hanley M.D., M.S., Physician, Loyola University of Chicago erkende de site en de Health Mate infraroodsauna's als betrouwbaar en veilig voor aankoop.

De Healthmate site werd door een medische dokter als betrouwbaar en ethisch gequoteerd.

HealthMateSauna. com was found to meet the Doctor Trusted ™ code of conduct :

Reasonable health claims

Ethical pricing and billing policy

Lifetime Warranty

Passed due diligence check

Interesse in een infraroodsauna? Kom langs in onze toonzaal. Of maak een afspraak en kom testen!

bottom of page