top of page

HEB JIJ OOK EEN TE HOGE BLOEDDRUK?

Ongeveer 20% van de Vlamingen kampt met een te hoge bloeddruk, en hoe ouder we worden, hoe meer kans (bij 60+'ers is dat één op de twee). Een te hoge bloeddruk maakt je hartspier dikker en zo neemt het risico op hartritmestoornissen, hartverzwakking, infarcten en beroertes aanzienlijk toe. Als je last hebt van hoge bloeddruk, is medicatie aangewezen, maar ook een gezonde(re) levensstijl doet veel: stress bannen, gezonder eten, stoppen met roken en meer bewegen zijn dé manieren om je bloeddruk in goeie banen te leiden. Ook een infraroodsauna helpt om je hart in vorm te houden. (Een klassieke Finse sauna daarentegen is net belastend voor je hart)

De Amerikaanse cardioloog Dr. Joel Kahn noemde een infraroodsauna na een recent onderzoek één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. "It appears that an infraredsauna a day keeps both the heart attack and the doctor away.", stelde hij.

Fietsen, wandelen, zwemmen... een half uurtje per dag bewegen is goed voor je gezondheid. Maar niet iedereen kan een aantal kilometers lopen. Rolstoelpatiënten of mensen met hartproblemen, spier- en gewrichtsklachten bijvoorbeeld moeten een andere manier vinden om hun conditie op peil te houden. Een regelmatige infraroodbeurt in een Health Mate infraroodsauna is een goed alternatief voor cardiovasculaire training, zo blijkt uit onderzoek. Sporters vergelijken een Health Mate infraroodsessie zelfs met een recuperatietraining.

De infraroodenergie wordt op een constante frequentie van 6.340 nm op je lichaam overgedragen, geleidelijk aan ontstaat een opwarmingseffect diep in je spierweefsel en je organen. Je lichaam reageert op dat diep warmende effect met een stijging van het hartvolume en de hartslag. Dit proces heeft hetzelfde na-effect als bij een cardiovasculaire training en oefening.

Uit uitgebreid onderzoek van de NASA begin jaren 80 bleek dat een stimulatie van de cardiovasculaire functie met langegolf infrarood dé ideale manier was om de cardiovasculaire conditie van Amerikaanse astronauten tijdens lange ruimtevluchten op peil te houden en spierverkrampingen te vermijden.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page