HEB JIJ OOK EEN TE HOGE BLOEDDRUK?

Ongeveer 20% van de Vlamingen kampt met een te hoge bloeddruk, en hoe ouder we worden, hoe meer kans (bij 60+'ers is dat één op de twee). Een te hoge bloeddruk maakt je hartspier dikker en zo neemt het risico op hartritmestoornissen, hartverzwakking, infarcten en beroertes aanzienlijk toe. Als je last hebt van hoge bloeddruk, is medicatie aangewezen, maar ook een gezonde(re) levensstijl doet veel: stress bannen, gezonder eten, stoppen met roken en meer bewegen zijn dé manieren om je bloeddruk in goeie banen te leiden. Ook een infraroodsauna helpt om je hart in vorm te houden. (Een klassieke Finse sauna daarentegen is net belastend voor je hart)

De Amerikaanse cardioloog Dr. Joel Kahn noemde een infraroodsauna na een recent onderzoek één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. "It appears that an infraredsauna a day keeps both the heart attack and the doctor away.", stelde hij.

Fietsen, wandelen, zwemmen... een half uurtje per dag bewegen is goed voor je gezondheid. Maar niet iedereen kan een aantal kilometers lopen. Rolstoelpatiënten of mensen met hartproblemen, spier- en gewrichtsklachten bijvoorbeeld moeten een andere manier vinden om hun conditie op peil te houden. Een regelmatige infraroodbeurt in een Health Mate infraroodsauna is een goed alternatief voor cardiovasculaire training, zo blijkt uit onderzoek. Sporters vergelijken een Health Mate infraroodsessie zelfs met een recuperatietraining.

De infraroodenergie wordt op een constante frequentie van 6.340 nm op je lichaam overgedragen, geleidelijk aan ontstaat een opwarmingseffect diep in je spierweefsel en je organen. Je lichaam reageert op dat diep warmende effect met een stijging van het hartvolume en de hartslag. Dit proces heeft hetzelfde na-effect als bij een cardiovasculaire training en oefening.

Uit uitgebreid onderzoek van de NASA begin jaren 80 bleek dat een stimulatie van de cardiovasculaire functie met langegolf infrarood dé ideale manier was om de cardiovasculaire conditie van Amerikaanse astronauten tijdens lange ruimtevluchten op peil te houden en spierverkrampingen te vermijden.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

De Health Mate Winkel

Verkoop van infraroodsauna's met Health Mate infraroodtherapie die de volledige bloedsomloop stimuleert op basis van lange-golfinfraroodstraling C.

Contact

Otegemstraat 49

8550 Zwevegem

 

0496/451044

0477/595813

shop@healthmate-zwevegem.be

Openingsuren

Ma

Di

Woe

Do

Vr

Zat

Zon

14-17u

10-12u/14-18u

10-12u   (14-18u op afspraak)

10-12u/14-18u

10-12u/14-18u

10-12u/14-18u

op afspraak

Nieuwsbrief

Volg ons via Facebook

  • Wix Facebook page
  • Google Places Social Icon

Vind ons snel op Google Maps

©2021 De Health Mate Winkel | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy & Cookie Policy | Design by Like a virgin | Development by GDM

© Copyright Protected
Uitgebreid kennismaken...

Health Mate en Dr. Trusted Certificaat     Wie is Health Mate?     Waarom Health Mate?     Waarom infraroodsauna?     Verschil met de traditionele sauna?     Hoe werkt infraroodsauna straling?     De beste infraroodstralingselementen     Ontgiften is de boodschap     Goed voor gezondheid en conditie     Wetenschappelijk bewezen     Al meer dan 37 jaar wereldmarktleider     Levenslange garantie     Officieel erkende certificaten     De infraroodcabines van andere merken     Iets over het stralingsbereik     Wat is de beste temperatuur?     Alle HealthMate infraroodsauna's     Allerlei getuigenissen     Laagste prijs garantie     Onze gereputeerde service     Kom vrijblijvend testen Infrared Society     Behandeling met infraroodtherapie     Onze Tecoloy infraroodstralers     Info over alle soorten infraroodstralers     Spier-en gewrichtspijnen Huidverjonging     Reuma     Bechterev     Arthritis     Fibromyalgie     Met griep in de infraroodsauna?     Health Mate steunt reumaonderzoek     Health Mate bestrijdt chronische pijn     Tijd om te ontgiften     Verbeter je bloedcirculatie     Gewichtsverlies     Verbeter jouw sportprestaties     Een cardio-vasculaire training     Health Mate Sportsauna     Weldaad voor de huid     De juiste keuze in houtsoort     Langegolfstralers     IR-stralers     Plaatstralers     Carbonstralers     Full Spectrumstralers     Quartzstralers     Duo stralers     Kortegolfstralers     Infraroodlampen     Incoloystralers     Magnesiumoxidestralers     Verbrandingsgevaar     Geniet van de kleurentherapie     Een vleugje aroma     Western Red Cedar     Milieuvriendelijk     Hoe gebruik ik mijn infraroodsauna     Onderhoud van de infraroodsauna     Wat is een warmte-infraroodcabine?     Ook twijfels over Infraplus Supersauna?     Goedkope alternatieven bestaan niet     Laat je niet vangen door inferieure merken     Veiligheid en deontologie     Sauna accessoires