top of page

LANGEGOLF INFRAROODSAUNA'S VERSUS KLASSIEKE SAUNA'S


Gedurende vele eeuwen werd onder sauna wellness enkel het gebruik van de traditionele klassieke stoomsauna's verstaan. Nieuwe technologieën hebben er voor gezorgd dat langegolf infraroodsauna's op de markt kwamen, waardoor het al wat moeilijker wordt om jouw sauna uit dit aanbod te kiezen. We duiken hier eens in de verschillen tussen beide systemen zodat je alle voordelen uit jouw sauna kunt halen, en dat je begrijpt waarom langegolf infraroodsauna's zo superieur zijn.

Temperatuur Bij de traditionele klassieke sauna wordt water over hete stenen gegoten om stoom te ontwikkelen. De gemiddelde hitte bereikt dan al gauw 85° à 88°C, wat dus een hete en vochtige ervaring wordt. Langegolf infraroodsauna's zijn droge sauna's en de infraroodelementen ontwikkelen maximum temperaturen tot ±77°C. Een Health Mate langegolf infraroodsauna haalt maximaal ±63°C na ongeveer 45 min op maximaal stralingsvermogen. Voordeel van deze sauna is dat je reeds kan instappen van zodra de temperatuur 30°C heeft.

Transpiratie Beide sauna's laten je transpireren. De traditionele sauna's moeten eerst 30 à 40 min voor gebruik worden opgewarmd om de stenen heet te krijgen, hierdoor ga je zweten van zodra je erin stapt. Langegolf infraroodstralen echter brengen hun energie rechtstreeks in onze huid waardoor het lichaam direct opwarmt binnenin en dus niet op basis van hete lucht rondom. Dit betekent dat je reeds in de infraroodsauna mag stappen als je die opstart, maar de meeste mensen verkiezen om het te laten opwarmen tot 30°C alvorens plaats te nemen. De klassieke sauna mag je uitschakelen zodra de stenen heet genoeg zijn. De infraroodsauna daarentegen moet blijven werken gedurende de volledige duur van de sessie.

Ecologische voetafdruk Omdat traditionele sauna's al wat groter zijn dan infraroodsauna's, en omdat ze hogere temperaturen moeten bereiken, kosten ze per gebruik ook meer. Chris Sherwood van Livestrong rapporteerde dat een klassieke sauna in gebruik al gauw 3x duurder is. De klassieke opgiet stoomsessies verhogen ook het risico op verspreiding van bacteriën.

Wil je graag meer weten over een Health Mate infraroodsauna? Bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van infraroodwarmte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page