LANGEGOLF INFRAROODSAUNA'S VERSUS KLASSIEKE SAUNA'S


Gedurende vele eeuwen werd onder sauna wellness enkel het gebruik van de traditionele klassieke stoomsauna's verstaan. Nieuwe technologieën hebben er voor gezorgd dat langegolf infraroodsauna's op de markt kwamen, waardoor het al wat moeilijker wordt om jouw sauna uit dit aanbod te kiezen. We duiken hier eens in de verschillen tussen beide systemen zodat je alle voordelen uit jouw sauna kunt halen, en dat je begrijpt waarom langegolf infraroodsauna's zo superieur zijn.

Temperatuur Bij de traditionele klassieke sauna wordt water over hete stenen gegoten om stoom te ontwikkelen. De gemiddelde hitte bereikt dan al gauw 85° à 88°C, wat dus een hete en vochtige ervaring wordt. Langegolf infraroodsauna's zijn droge sauna's en de infraroodelementen ontwikkelen maximum temperaturen tot ±77°C. Een Health Mate langegolf infraroodsauna haalt maximaal ±63°C na ongeveer 45 min op maximaal stralingsvermogen. Voordeel van deze sauna is dat je reeds kan instappen van zodra de temperatuur 30°C heeft.

Transpiratie Beide sauna's laten je transpireren. De traditionele sauna's moeten eerst 30 à 40 min voor gebruik worden opgewarmd om de stenen heet te krijgen, hierdoor ga je zweten van zodra je erin stapt. Langegolf infraroodstralen echter brengen hun energie rechtstreeks in onze huid waardoor het lichaam direct opwarmt binnenin en dus niet op basis van hete lucht rondom. Dit betekent dat je reeds in de infraroodsauna mag stappen als je die opstart, maar de meeste mensen verkiezen om het te laten opwarmen tot 30°C alvorens plaats te nemen. De klassieke sauna mag je uitschakelen zodra de stenen heet genoeg zijn. De infraroodsauna daarentegen moet blijven werken gedurende de volledige duur van de sessie.

Ecologische voetafdruk Omdat traditionele sauna's al wat groter zijn dan infraroodsauna's, en omdat ze hogere temperaturen moeten bereiken, kosten ze per gebruik ook meer. Chris Sherwood van Livestrong rapporteerde dat een klassieke sauna in gebruik al gauw 3x duurder is. De klassieke opgiet stoomsessies verhogen ook het risico op verspreiding van bacteriën.

Wil je graag meer weten over een Health Mate infraroodsauna? Bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van infraroodwarmte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

De Health Mate Winkel

Verkoop van infraroodsauna's met Health Mate infraroodtherapie die de volledige bloedsomloop stimuleert op basis van lange-golfinfraroodstraling C.

Contact

Otegemstraat 49

8550 Zwevegem

 

0496/451044

0477/595813

shop@healthmate-zwevegem.be

Openingsuren

Ma

Di

Woe

Do

Vr

Zat

Zon

14-17u

10-12u/14-18u

10-12u   (14-18u op afspraak)

10-12u/14-18u

10-12u/14-18u

10-12u/14-18u

op afspraak

Nieuwsbrief

Volg ons via Facebook

  • Wix Facebook page
  • Google Places Social Icon

Vind ons snel op Google Maps

©2021 De Health Mate Winkel | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy & Cookie Policy | Design by Like a virgin | Development by GDM

© Copyright Protected
Uitgebreid kennismaken...

Health Mate en Dr. Trusted Certificaat     Wie is Health Mate?     Waarom Health Mate?     Waarom infraroodsauna?     Verschil met de traditionele sauna?     Hoe werkt infraroodsauna straling?     De beste infraroodstralingselementen     Ontgiften is de boodschap     Goed voor gezondheid en conditie     Wetenschappelijk bewezen     Al meer dan 37 jaar wereldmarktleider     Levenslange garantie     Officieel erkende certificaten     De infraroodcabines van andere merken     Iets over het stralingsbereik     Wat is de beste temperatuur?     Alle HealthMate infraroodsauna's     Allerlei getuigenissen     Laagste prijs garantie     Onze gereputeerde service     Kom vrijblijvend testen Infrared Society     Behandeling met infraroodtherapie     Onze Tecoloy infraroodstralers     Info over alle soorten infraroodstralers     Spier-en gewrichtspijnen Huidverjonging     Reuma     Bechterev     Arthritis     Fibromyalgie     Met griep in de infraroodsauna?     Health Mate steunt reumaonderzoek     Health Mate bestrijdt chronische pijn     Tijd om te ontgiften     Verbeter je bloedcirculatie     Gewichtsverlies     Verbeter jouw sportprestaties     Een cardio-vasculaire training     Health Mate Sportsauna     Weldaad voor de huid     De juiste keuze in houtsoort     Langegolfstralers     IR-stralers     Plaatstralers     Carbonstralers     Full Spectrumstralers     Quartzstralers     Duo stralers     Kortegolfstralers     Infraroodlampen     Incoloystralers     Magnesiumoxidestralers     Verbrandingsgevaar     Geniet van de kleurentherapie     Een vleugje aroma     Western Red Cedar     Milieuvriendelijk     Hoe gebruik ik mijn infraroodsauna     Onderhoud van de infraroodsauna     Wat is een warmte-infraroodcabine?     Ook twijfels over Infraplus Supersauna?     Goedkope alternatieven bestaan niet     Laat je niet vangen door inferieure merken     Veiligheid en deontologie     Sauna accessoires