top of page

VERWARM JOUW WINTER MET INFRAROODTHERAPIE


Een infraroodsauna is een goede alternatieve therapie die het negatieve effect veroorzaakt door een tekort aan Vitamine D opnieuw zal herstellen

Het zijn erg koude winterdagen nu, dit betekent de verwarming een tandje bijschakelen en extra dekens leggen om die koude winter te trotseren. Lekker bij de haard liggen, is nu eenmaal wat we doen bij deze lage temperaturen. Het koude weer kan onze gezondheid schaden op verschillende manieren.

Het gezondheidsmagazine van Harvard Medical School publiceerde een aantal gezondheidsrisico's door koud weer:

- Droge huid - Verzwakt immuunsysteem - Hoger risico op hartaanval

Ook Vitamine D is minder beschikbaar doordat de koude maanden weinig daglicht zien. Zonnestralen zijn niet alleen cruciaal voor Vitamine D. "Ze verhogen ook het niveau aan Serotonine (is een neurotransmitter met belangrijke functie bij de spijsvertering en die futloosheid bestrijdt) en onderdrukken Melatonine (is een hormoon die ons slapering maakt)", schrijft Health.com.

De voordelen van Vitamine D zijn zeer uitgebreid: - Onderhoudt de gezondheid van beenderen en tanden - Ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de hersenen - Regelt de insuline niveaus en helpt de diabetes huishouding - Ondersteunt de longfunctie en cardiovasculaire gezondheid - Heeft negatieve invloed op de werking van genen die betrokken zijn bij kankerontwikkeling

Aangezien we maar zo weinig zonlicht hebben om te kunnen genieten van al die broodnodige Vitamine D, is het dus belangrijk om tijdens de winter op te warmen met warmte die er echt toe doet; nl. infraroodtherapie. Infraroodwarmte is een goede alternatieve therapie die het negatieve effect veroorzaakt door een tekort aan Serotonine en Vitamine D opnieuw zal herstellen.

Dr. Isaac Eliaz, dokter in integrale geneeskunde, verzekert ons dat je de koude winterkwalen effectief kan bestrijden met infrarood warmtetherapie. "Het stimuleert het immuunsysteem, vermindert ontstekingen, zorgt voor ontgiften en gewichtsverlies, geeft een cardiovasculaire boost, verlicht pijn, versnelt wondgenezing, verzacht stress en depressie, en nog zo veel meer medische voordelen."

Het lichaam ervaart een diepere ontgifting en herstel door therapeutische warmte die de kerntemperatuur van ons lichaam mild doet stijgen. Maar! Niet alle infraroodwarmte is hetzelfde, daarom streeft Health Mate in elke infraroodsauna er naar om voor jouw fysieke en mentale gezondheid een 360° bereik van infraroodgolven te voorzien, ontwikkeld uit niet-toxische materialen en met een efficiënte infraroodstralingskracht.

In korte tijd voel je jouw lichaamstemperatuur tot in de kern stijgen en ervaar je het effect van een verzachtende en herstellende infraroodsauna sessie.

Spreek met onze InfraroodSauna Specialist in de Health Mate Winkel te Zwevegem. We helpen jou graag bij jouw reis naar een gezonder en warmer 'jij'!

 


Harvard Health Communications - How does cold weather affect your health? (http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-does-cold-weather-affect-your-health) Health.com - The Secrets to a Super-Happy Winter (http://www.health.com/health/gallery/0,,20447948,00.html#see-the-light-2) Medical New Today - Vitamin D: Health Benefits, Facts and Research (http://www.medicalnewstoday.com/articles/161618.php) Dr. Isaac Eliaz (http://www.dreliaz.org/meet)

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page