INFRAROODSAUNA'S BESCHERMEN TEGEN DEMENTIE


Het nieuwe jaar is ondertussen goed ingezet en tevens een ideaal moment om even na te denken over het afgelopen jaar, en om vooruit te kijken naar de toekomst. Met toch wel enkele goede voornemens voor een gelukkiger en gezonder 'jij'!

Het is belangrijk om tijd te investeren in fysieke en mentale gezondheid, niet enkel voor ons, maar ook voor onze dierbaren. De tijd gaat ontzettend snel, en terwijl we ouder worden verhoogd voor velen onder ons het risico op ziektes zoals dementie en Alzheimer. Beide aandoeningen beschadigen ons geheugen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Eén op drie senioren overlijden aan Alzheimer of aan een andere vorm van dementie. Volgens de Amerikaanse Alzheimer Vereniging is dit de 6de doodsoorzaak in de US. (lees het artikel op: http://www.alz.org/facts/)

Echter, aan de Universiteit van Finland ontdekten onderzoekers een verband tussen frequent saunabaden en een verminderd risico voor de ontwikkeling van dementie. Deze studie werd gedurende 20 jaar uitgevoerd op 2.000 mannen van gemiddelde leeftijd waarbij de resultaten naargelang het aantal saunabeurten van 1 keer per week tot 4 à 7 keer per week werden gecontroleerd. Deze laatste groep die 4 tot 7 keer per week van de sauna gebruik maakte, kreeg de diagnose om 66% minder kans te maken op dementie dan de testpersonen uit de groep die slechts 1 maal per week een saunabad namen. (lees het artikel op: https://medicalxpress.com/news/2016-12-frequent-sauna-men-dementia.html)

Zelfs het gerenommeerde vaktijdschrift 'Psychology Today' pikte de studie op en schreef dat het onderzoek eigenlijk deel uitmaakte van een studie over hartaandoeningen. De onderzoeker die de studie leidde, schreef: "frequente blootstelling aan hoge temperaturen tijdens een saunabad kan zowel het hart als het geheugen beschermen via gelijkaardige mechanismen". (lees het artikel op: https://www.psychologytoday.com/blog/the-athletes-way/201612/frequent-sauna-use-may-reduce-risk-dementia-study-finds)

Doordat infraroodsauna's de bloeddoorstroming bevorderen, chronische pijn verzachten, en de gemoedsrust bevorderen, is het dus geen wonder dat regelmatige saunasessies schadelijke ziektes zoals dementie kunnen voorkomen. Elke 66 seconden ontwikkelt er een vorm van dementie bij iemand uit de VS. Het is dus tijd om te investeren in jouw gezondheid om jouw levensduur te beschermen.

Health Mate wil jou graag bijstaan in jouw reis doorheen jouw gezondheid, en jou helpen om de goede vooruitzichten te realiseren. Zo geef jij jezelf de kans op een gezond leven in dit nieuwe jaar, maar ook in de jaren daarna.

Start jouw reis naar een gezonder 'jij', bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van infraroodwarmte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square

De Health Mate Winkel

Verkoop van infraroodsauna's met Health Mate infraroodtherapie die de volledige bloedsomloop stimuleert op basis van lange-golfinfraroodstraling C.

Contact

Otegemstraat 49

8550 Zwevegem

 

0496/451044

0477/595813

shop@healthmate-zwevegem.be

Openingsuren

Ma

Di

Woe

Do

Vr

Zat

Zon

14-17u

10-12u/14-18u

10-12u   (14-18u op afspraak)

10-12u/14-18u

10-12u/14-18u

10-12u/14-18u

op afspraak

Nieuwsbrief

Volg ons via Facebook

  • Wix Facebook page
  • Google Places Social Icon

Vind ons snel op Google Maps

©2021 De Health Mate Winkel | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy & Cookie Policy | Design by Like a virgin | Development by GDM

© Copyright Protected
Uitgebreid kennismaken...

Health Mate en Dr. Trusted Certificaat     Wie is Health Mate?     Waarom Health Mate?     Waarom infraroodsauna?     Verschil met de traditionele sauna?     Hoe werkt infraroodsauna straling?     De beste infraroodstralingselementen     Ontgiften is de boodschap     Goed voor gezondheid en conditie     Wetenschappelijk bewezen     Al meer dan 37 jaar wereldmarktleider     Levenslange garantie     Officieel erkende certificaten     De infraroodcabines van andere merken     Iets over het stralingsbereik     Wat is de beste temperatuur?     Alle HealthMate infraroodsauna's     Allerlei getuigenissen     Laagste prijs garantie     Onze gereputeerde service     Kom vrijblijvend testen Infrared Society     Behandeling met infraroodtherapie     Onze Tecoloy infraroodstralers     Info over alle soorten infraroodstralers     Spier-en gewrichtspijnen Huidverjonging     Reuma     Bechterev     Arthritis     Fibromyalgie     Met griep in de infraroodsauna?     Health Mate steunt reumaonderzoek     Health Mate bestrijdt chronische pijn     Tijd om te ontgiften     Verbeter je bloedcirculatie     Gewichtsverlies     Verbeter jouw sportprestaties     Een cardio-vasculaire training     Health Mate Sportsauna     Weldaad voor de huid     De juiste keuze in houtsoort     Langegolfstralers     IR-stralers     Plaatstralers     Carbonstralers     Full Spectrumstralers     Quartzstralers     Duo stralers     Kortegolfstralers     Infraroodlampen     Incoloystralers     Magnesiumoxidestralers     Verbrandingsgevaar     Geniet van de kleurentherapie     Een vleugje aroma     Western Red Cedar     Milieuvriendelijk     Hoe gebruik ik mijn infraroodsauna     Onderhoud van de infraroodsauna     Wat is een warmte-infraroodcabine?     Ook twijfels over Infraplus Supersauna?     Goedkope alternatieven bestaan niet     Laat je niet vangen door inferieure merken     Veiligheid en deontologie     Sauna accessoires