top of page

INFRAROODSAUNA'S BESCHERMEN TEGEN DEMENTIE


Het nieuwe jaar is ondertussen goed ingezet en tevens een ideaal moment om even na te denken over het afgelopen jaar, en om vooruit te kijken naar de toekomst. Met toch wel enkele goede voornemens voor een gelukkiger en gezonder 'jij'!

Het is belangrijk om tijd te investeren in fysieke en mentale gezondheid, niet enkel voor ons, maar ook voor onze dierbaren. De tijd gaat ontzettend snel, en terwijl we ouder worden verhoogd voor velen onder ons het risico op ziektes zoals dementie en Alzheimer. Beide aandoeningen beschadigen ons geheugen en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Eén op drie senioren overlijden aan Alzheimer of aan een andere vorm van dementie. Volgens de Amerikaanse Alzheimer Vereniging is dit de 6de doodsoorzaak in de US. (lees het artikel op: http://www.alz.org/facts/)

Echter, aan de Universiteit van Finland ontdekten onderzoekers een verband tussen frequent saunabaden en een verminderd risico voor de ontwikkeling van dementie. Deze studie werd gedurende 20 jaar uitgevoerd op 2.000 mannen van gemiddelde leeftijd waarbij de resultaten naargelang het aantal saunabeurten van 1 keer per week tot 4 à 7 keer per week werden gecontroleerd. Deze laatste groep die 4 tot 7 keer per week van de sauna gebruik maakte, kreeg de diagnose om 66% minder kans te maken op dementie dan de testpersonen uit de groep die slechts 1 maal per week een saunabad namen. (lees het artikel op: https://medicalxpress.com/news/2016-12-frequent-sauna-men-dementia.html)

Zelfs het gerenommeerde vaktijdschrift 'Psychology Today' pikte de studie op en schreef dat het onderzoek eigenlijk deel uitmaakte van een studie over hartaandoeningen. De onderzoeker die de studie leidde, schreef: "frequente blootstelling aan hoge temperaturen tijdens een saunabad kan zowel het hart als het geheugen beschermen via gelijkaardige mechanismen". (lees het artikel op: https://www.psychologytoday.com/blog/the-athletes-way/201612/frequent-sauna-use-may-reduce-risk-dementia-study-finds)

Doordat infraroodsauna's de bloeddoorstroming bevorderen, chronische pijn verzachten, en de gemoedsrust bevorderen, is het dus geen wonder dat regelmatige saunasessies schadelijke ziektes zoals dementie kunnen voorkomen. Elke 66 seconden ontwikkelt er een vorm van dementie bij iemand uit de VS. Het is dus tijd om te investeren in jouw gezondheid om jouw levensduur te beschermen.

Health Mate wil jou graag bijstaan in jouw reis doorheen jouw gezondheid, en jou helpen om de goede vooruitzichten te realiseren. Zo geef jij jezelf de kans op een gezond leven in dit nieuwe jaar, maar ook in de jaren daarna.

Start jouw reis naar een gezonder 'jij', bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van infraroodwarmte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page