top of page

DE AANMAAK VAN ENDORFINE IN JOUW INFRAROODSAUNA.


Endorfine is een zogenaamde endogeen geproduceerde opioïde peptide (aminozuur) met pijnstillende eigenschappen die als neurotransmitter werkt. Endorfine werkt in de eerste plaats pijnverdovend omwille van het goed gevoel dat het jou bezorgt. Je maakt het aan wanneer je pijn hebt, bij stress, maar ook wanneer je intensief sport (denk aan de zogenaamde runner's high), pure chocolade eet, mediteert én in jouw infraroodsauna zit. Jouw lichaam zorgt er dan voor dat dit wonderlijke stofje in de hersenen een gevoel van welbevinden en geluk veroorzaakt. Echter..., een recent Duits onderzoek aan de Universiteit van Heidelberg toont aan dat niet endorfine, maar anandamide het goed gevoel bezorgt. Anandamide is ook een neurotransmitter met pijnstillende eigenschappen. Dat is meteen ook de reden waarom een infraroodsauna zo vaak gebruikt wordt door mensen met chronische pijn: zij profiteren van de inwendige opwarming die hun pijnlijke spieren ontspant én van het feit dat hun lichaam tijdens zo'n saunasessie anandamide produceert.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page