top of page

DE KRACHT VAN HEALTH MATE TEGEN RUGPIJN

Iedereen leidt een andere levensstijl en beoefent een andere job. Zelfs in de belevenis van een gezonde manier van leven zijn we zo verscheiden. Sommigen houden van het verfrissende gevoel van ontgiften, anderen houden van de voldoening van krachtig transpireren. De herstellende eigenschappen van elke actieve levensstijl of job zijn eindeloos. Eén van die manieren om te herstellen is via infraroodstraling, een warmtetherapie met veel natuurlijke voordelen voor zowel lichaam als geest. En om het even welke vorm van arbeid of levensstijl er wordt verricht, beide halen ontzettend veel voordeel uit infraroodwarmte.

Naast een te drukke levensstijl, zorgen talrijke arbeidsactiviteiten vaak voor een zware inspanning en belasting, ondermeer op onze rugspieren, waardoor een ernstige vorm van rugspiervermoeidheid en -spanning zich in het lichaam opbouwt. Diep inwerkende langegolf infraroodstralen van Health Mate kunnen de rugspieren op een zachte en heel efficiënte manier van pijn verlichten.

Inspannende rugarbeid, en vaak voortdurend in eenzelfde belaste houding, kan verzuring veroorzaken in de rugspieren. Hoe zwaarder de lichamelijke inspanning, des te meer melkzuur er vrijkomt. Op een gegeven moment kan er niet voldoende zuurstof worden aangevoerd om het vrijkomende melkzuur volledig te verbranden, waardoor melkzuurophopingen in het rugspierweefsel ontstaan. De ophoping van melkzuur in dat weefsel wordt gekenmerkt door een pijnlijk branderig gevoel in de rugspieren.

Een Health Mate infraroodsessie brengt hierin verlichting. De infraroodtherapie resulteert in een lichte opwarming van het lichaam, waardoor dit de afgifte van endorfines aanwakkert en deze laatste zijn namelijk onze natuurlijke, lichaamseigen pijnstillers. Tijdens een infraroodsessie gaan ook onze bloedbanen lichtjes uitzetten en versnelt de doorbloeding waarbij het zuurstofrijke bloed de verzuurde spiergroepen bereikt die de rugpijn veroorzaken. Het niveau aan melkzuur zal dalen. De betere doorbloeding in combinatie met een lichte verhoging van de lichaamstemperatuur resulteren in een pijnverlichting.

De infraroodtherapie van Health Mate bewijst zichzelf voortdurend als gezonde remedie om na een zware werkdag de rugpijn te verlichten. Deze vorm van infraroodstralen zijn ook een weldoener voor artrose, reumatoïde artritis, reuma, fybromyalgie, spierspasmen en gewrichtspijnen.

Bezoek de Health Mate Winkel in Zwevegem en leer meer over de therapeutische eigenschappen van pure onzichtbare infraroodstraling.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page