top of page

GOED VOOR JE HART


Hart- en vaatziekten zijn de voornaamste gezondheidsrisico’s voor vrouwen. Een infraroodsauna helpt om je hart, je hoofd én de rest van je lichaam in topvorm te houden. Vooral na de menopauze lopen vrouwen een hoger risico op hartziekten, omdat hun oestrogeenpeil daalt. De Amerikaanse cardioloog Joel Kahn stelde na recent onderzoek dat een infraroodsauna “weleens één van de belangrijkste manieren kan zijn om hart- en vaatziekten te voorkomen”. Dit doet een infraroodsauna voor je hart: Infraroodstralen warmen je lichaam op. Om die warmte kwijt te raken, zet je lichaam een proces in gang dat behoorlijk wat energie vraagt: je hart gaat sneller pompen, je bloeddoorstroming komt op gang en elke cel in je lichaam krijgt extra zuurstof - net zoals tijdens het sporten. Het enige verschil: in plaats van jezelf uit te putten op een loopband zit je relaxed thuis in je infraroodsauna. EEN BOOST VOOR JE LICHAAM ÉN GEEST Door fel te zweten, voer je veel afvalstoffen uit je lever, longen, darmen en nieren af. Gevolg: je voelt je energieker en fitter, hebt minder last van kwalen als hoofdpijn, maag-en darmklachten, futloosheid, slecht slapen... En ook mentaal word je sterker en veerkrachtiger. EEN STRALENDE TEINT Een infraroodsauna is hét beautygeheim van Hollywoodsterren als Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston. Want het zweet neemt niet alleen afvalstoffen uit je lichaam, maar ook vuil uit je poriën mee. En zo verdwijnen huiduitslag, acne en andere oneffenheden. Bovendien stimuleert een infraroodsauna de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid soepel houdt en rimpels voorkomt. EEN NATUURLIJKE PIJNSTILLER Omdat een infraroodsauna (stramme) spieren weer soepel maakt, zijn mensen met artritis, reuma, fibromyalgie en andere spierziekten gebaat bij infraroodsaunasessies. “Een natuurlijke pijnstiller”, zo noemen veel pijnpatiënten hun Health Mate.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page